חפש רק בנושא זה





מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט
הוועד האולימפי
החוויה האולימפית
איגוד השחייה
איגוד המשקולות
התאחדות הרכיבה
התאחדות הצלילה
ספיישל אולימפיקס
הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט

 פורום חדרי כושר 
 פורום תזונה 
 פורום נטורופתיה 
 פורום פיזיולוגיה וספורט 
 פורום פציעות ספורט 
 פורום לימודים 
 פורום פסיכולוגיה 

פורום תזונה
איילת וינשטיין – דיאטנית ספורט קלינית, ראש מדור תזונה במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, ע"ש ריבשטיין במכון וינגייט. דיאטנית ראשית של ספורטאי המשלחות האולימפית והפארלימפית: (2000-2016). דיאטנית המכבייה 2017, יו"ר ועדת התמחות בתזונת ספורט מטעם משרד הבריאות ורכזת שיתוף הפעולה וינגייט-ארומה מטעם מכון וינגייט. 




עינב גרוסמן
– דיאטנית ספורט קלינית B.Sc RD במרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט, ראש תחום תזונה ומרצה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט.
עובדת עם ספורטאי האקדמיה למצוינות בספורט במכון וינגייט ועם ספורטאים ומתבגרים. בוגרת קורס טיפול תזונתי בסוכרת, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב ובעלת ניסיון עם חולים מורכבים.
מנחת סדנאות לאורח חיים בריא ולירידה במשקל.

קישורים:

הגלישה באתר והשימוש בפורומים בכפוף לתקנון האתר

טבליות שום אלון 23/05/17 02:00
שלום האם אתן חושבות שטבליות שום יעילות כמו שום טרי? האם האליצין נשמר טוב בטבליות כמו בשום כתוש? תודה
צ''יה ירון 18/05/17 05:59
שלום.
לפני מספר ימים עלתה כאן בפורום שאלה על צ''יה, ובתשובה שלכם רשמתם שבצ''יה אין בכלל אומגה 3.
לפי הרבה מקורות דווקא צ''יה נחשבת למקור מעולה שיש בו 17.5 גרם אומגה 3 (מסוג ala) עבור כל 100 גרם.

http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3061/2

אני טועה?
תודה רבה ובוקר טוב.
איילת ועינב איזה חמאה לדעתכן הכי בריאה? אלון 15/05/17 21:12
שלום איילת ועינב בסופר אני רואה מבחר של סוגי חמאות אני אוכל קובייה ממש דקה של חמאה כל יום כי זה חלק מהשומנים בתפריט שלי כמובן שבנוסף אני צורך אומגה 3 בתוסף ושמן זית כף כל יום ואני מתאמן 5 פעמים בשבוע בחדר כושר אימוני כוח ואירובי, אז מה דעתכן איזה חמאה תהיה הכי בריאה הולנדית? צרפתית? של תנובה? אורגנית? ואם אפשר בבקשה הכוונה באיזה חנות ניתן לקנות את החמאה שאתן ממליצות עלייה, תודה
פלפל בבלנדר יפית 13/05/17 18:29
אם אני מכינה שייק בבלנדר ושמה בו פלפל אדום, אז כמות הויטמין C שתלך לאיבוד (יחסית לפלפל שחתוך לשני חצאים ונאכל מייד לאחר החיתוך) תהיה משמעותית?
תודה.
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 22/05/17 12:20
שלום

כמות ויטמין סי תרד, ויטמין סי הוא מאוד רגיש אך הערכים הטובים הנוספים יישארו כמו הסיבים וכו''
הירידה בכמות הויטמין הסי שאינו מחומצן יכולה לרדת בעשרות אחוזים, להשלמת כמות הויטמין סי בכמות היומית אפשר לשלב עם אכילת ירק נוסף


בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
אוכל שאלה שאלה 11/05/17 22:09
האם 200 קלוריות של ירקות מעבר לקלוריות שאני אמור לאכול ביום כדי להרזות ,זה כמו 200 קלוריות של לחם או חלבון?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 17/05/17 10:41
שלום

קלוריה היא קלוריה, כך שיכולה לשנות מאזן אנרגטי. עם זאת, כשמדובר בעלייה \ ירידה במשקל הדיוק הקלורי הוא לאו דווקא הגורם שישפיע

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
טריבולוס אסף 11/05/17 18:07
שלום,
האם טריבולוס באמת הוכח כעוזר למפתחי גוף?
בנוסף, האם זה נכון שצריך לעשות הפסקת שימוש מקריאטין רק מבחינת הפן הפסיכולוגי? תודה רבה
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 17/05/17 10:40
שלום

לא הצליחו להוכיח שטריבולוס מסייע לבניית מסת שריר

למה כוונתך הפסקת נטילת קריאטין מהפן הפסיכולוגי?

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
פשתן מול צ''יה אסף 09/05/17 13:17
שלום.
במי יש יותר אומגה 3, בזרעי פשתן או בצ''יה?
יש מגבלה על הכמות היומית שמותר לאכול מהם?
תודה.
צריך לטחון? גילי 10/05/17 21:51
חובה לטחון את זרעי הצ''יה בשביל לקבל את הדברים הטובים שבהם?
זרעים טחינה איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 11/05/17 17:32
טחינה של זרעים מאפשרת זמינות טובה יותר שלהם
זרעי פשתן מומלץ לטחון לשימוש מידי או לאחסן למס'' ימים בלבד בכלי אטום ולא שקוף, רצוי מזכוכית.
צ''יה ניתן להשהות בנוזל ( מים, מיץ, יוגורט) כתוצאה מכך יחדרו אליה נוזלים והיא תתפח ולכן ניתן יהיה " לשבור" את קליפת הזרעונים בלעיסה
בריאות
איילת
זרעי פשתן וזרעי צ''יה איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 11/05/17 17:29
אומגה 3 ממקור צמחי- ALA יש בזרעי פשתן.
אומגה 3 ממקור צמחי צריך לעבור מטבוליזים בגוף ולהפוך לאומגה 3 זמינה בתהליך " מתבזבזות" מרבית מחומצות השומןמולכן כדי לספק אומגה 3 ממקור צמחי יש לצרוך כמויות גדולות
כמות הצריכה היומית של זרעי פשתן היא עד 10 גרם
מעבר לכך עלולים לסבול משילשולים
ולכן קשה להתבסס על זרעי פשתן בתפריט במקור לאוגה 3.
בזרעי צ''יה כמות האומגה 3 קטנה , אם בכלל.
ראה תשובה של איילת לאותה השאלה בהמשך עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 17/05/17 10:34
ראה תשובתה של איילת לאותה השאלה בהמשך


אומגה 3 ממקור צמחי- ALA יש בזרעי פשתן.
אומגה 3 ממקור צמחי צריך לעבור מטבוליזים בגוף ולהפוך לאומגה 3 זמינה בתהליך " מתבזבזות" מרבית מחומצות השומןמולכן כדי לספק אומגה 3 ממקור צמחי יש לצרוך כמויות גדולות
כמות הצריכה היומית של זרעי פשתן היא עד 10 גרם
מעבר לכך עלולים לסבול משילשולים
ולכן קשה להתבסס על זרעי פשתן בתפריט במקור לאוגה 3.
בזרעי צ''''יה כמות האומגה 3 קטנה , אם בכלל.
תזונה ללא סוכר? ישראל 07/05/17 21:39
היי, קראתי על ההשפעות השלליות של הפרוקטוז והתחלתי תזונה ללא סוכר.
יש דגשים שאני צריך לדעת בנושא?
עקרונית כל מה שאני רואה שמכיל סוכר או ממתיקים(בערכים התזונתיים) אני לא אוכל.
אני אוכל מידי פעם פירות.
יש לכן אולי טיפים?
תודה מראש , ישראל.
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:21
שלום

תזונה דלה בפרוקטוז או תזונה דלה בסוכר באופן כללי?
פרוקטוז נמצא בעיקר בפירות, בדבש ובמשקאות קלים. התזונה הים תיכונית שמתמקדת באכילת דגנים מלאים, פירות ירקות, שמנים מהצומח, דגים קטניות יכולה להיות התחלה טובה.
אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית קלינית על מנת לקבל הדרכה מסודרת בנושא, לפרטים : המרכז לרפואת ספורט במכון ווינגייט 098639426

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
קריאטין וחלבון אורית 07/05/17 19:27
שלום,
בני בן 16 (כמעט), מתאמן בחד"כ בעיקר תר'''' כח, 3 פעמים בשבוע, כשעה וחצי כל אימון.
מעוניין לרכוש קריאטין וחלבון מאיזשהו אתר באינטרנט (מצורף קובץ).
מבקשת את חוות דעתך על התוספים? האם קריאטין מסרטן (סרטן האשכים ועוד)? סיכונים אחרים?
איזו סוג/יצרן, של שניהם, מומלץ?
והאם יועיל לו לבנות גוף שררי יותר?
תודה רבה

קובץ מצורף
קריאטין עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:27
שלום

קריאטין הוא פפטיד שנמצא בבשר ודגים, נמכר כתוסף תזונה, מוכח שיכול לסייע לעלייה במסת הגוף הרזה בסביבות 400-800 גרם, התוסף לא הוכח שגורם לסרטן האשכים (בכתבה המדוברת ראו קשר נסיבתי בין צריכת תוספים בינהם קריאטין אך לא רק להופעת הסרטן ולא ניתן להסיק מכך שהוא הגורם), הסיכון העיקרי שלו הוא התייבשות, התכווצויות שירים ובנטילה מופרזת להעמיס על הכליות, בהדרכה נכונה, התאמה לבדיקות הדם, שתייה מספקת וביצוע שחרור ומתיחות בזמן הנטילה ניתן להימנע מתופעות אלו.
תיסוף קריאטין ראוי שיהיה בייעוץ תזונה מסודר תוך בחינת המצב הבריאותי, בדיקות הדם, אנמנזה תזונתית, ביצוע מדידות אנטורופוטריות. בגיל ההתבגרות המלצה כללית היא לבנות את הגוף ללא שימוש בתוספים ואם יש קושי מיוחד לפנות לדיאטן \ ית קליני \ ת לשם התאמה.
לפרטים : המרכז לרפואת ספורט במכון ווינגייט 098639426

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
עיכול איתי 07/05/17 13:28
האם קיבה ריקה מסמלת אוטומטית רעב?
כלומר-האם ייתכן שהקיבה ריקה אבל יש אוכל בJEJENUM שנספג ומכאן עדיין רעב לא יופיע?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:22
שלום

גורמים רבים משפיעים על שובע ורעב, בינהם סיגנלים שמופרשים ממערכת העיכול, מרקמת השומן, מלאות הקיבה, רמות סוכר, מצב מנטאלי ועוד ועוד..
ראי תשובותינו הוקדמות לאותה שאלה

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
שאלה תום 05/05/17 21:34
האם זה נכון שבגבינות רזות יש פחות חלבון בגלל כתוצאה מהדילול של השומן?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:19
שלום

כמות השומן לא בהכרח קשורה לכמות החלבון בגבינה, מה שגם לעיתים מוסיפים חלבון

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית לקינית
רעב שאלה 03/05/17 12:34
שלום,
קראתי שרעב יכול להופיע גם כשיש עוד אוכל במערכת והגוף צריך אנרגיה,וזה לא קשור לרמות סוכר נמוכות בדם...
מה הכוונה?

קראתי שגרלין מופרש במצבים כאילו...
אבל אם אכלתי אוכל והוא מתעכל במעיים, למה שאני אחוש רעב אם יש שם אוכל???
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:15
שלום

גורמים רבים משפיעים על שובע ורעב, בינהם סיגנלים שמופרשים ממערכת העיכול, מרקמת השומן, מלאות הקיבה, רמות סוכר, מצב מנטאלי ועוד ועוד..
ראי תשובותינו הוקדמות לאותה שאלה

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
אוסטאוארטיס ותזונה ענת 03/05/17 07:48
שלום
אני סובלת מosteoartrosis בדרגה בינונית עד קשה בעמוד השדרה מה תזונה מומלצ ת בהתאם למצבי רפואי.?שמעתי על קלוגן היידרולייזד האם זה באמת יעזור לי.? עליי לציין את גילי 48 תודה על תשובה ענת
מומלץ לקבל ייעוץ תזונה מותאם אישית איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 11/05/17 17:35
במצב שלך אני ממליצהשתקבלי ייעוץ תזונה מותאם אישית אצל דיאטנית קלינית
רצוי להימנע משישמוש בתוספים לפני שבודקים השפעות גומלין, קונטראדקציות, עם תרופות או טיפולים אחרים
בריאות
איילת
שובע טובי 03/05/17 00:33
האם עלי למלא את הקיבה באוכל לתחושת שובע או מספיק שהיא חצי מלאה וזה גן יכול לתרום לשובע?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:13
שלום

השובע מושפע מגורמים רבים, בינהם מלאות הקיבה אך לא רק. ראי תשובות קודמות בנושא

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
שאלה הדר 02/05/17 11:43
שלום
כאשר אוכלים ארוחה המכילה חלבון ופחמימה,האם זה נכון שהפחמימות עוזבות את הקיבה לפני החלבון?ובכך הן מסתיימות להתעכל מהר יותר מהחלבון?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 08/05/17 11:12
שלום

הקיבה מפרקת את המזון, יש הפרשה של חומרים שונים בקיבה בינהם חומצה שהופכים את המזון לעיסה, שתמשיך אחכ לאורך צינור העיכול אל המעי ושם ייספגו, כל רכיב בנקודה שלו

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
10   [11-20]...[241]
משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן