חפש רק בנושא זה






סופגניות לבריאות!

מי לא רוצה לאכול סופגניות בחנוכה ללא חשש מהשמנה, מפגיעה בכלי הדם ומחוסר איזון ברמות הסוכר? מירה כהן שטרקמן, ראש תחום נטורופתיה בבית־הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט, מגישה לכם מתכון פשוט לאפיית סופגניות טעימות מקמח מלא ובהמתקה טבעית
  07/12/09
שיתוף

הידע והניסיון שיש לנו היום בתחום התזונה מספיקים כדי להבין שהסופגנייה המסורתית הנוטפת שמן מחומצן, העוטף קמח דביק ומצופה וממולא בסוכר פשוט, היא מזון מזיק גם לאדם הבריא ביותר. בתי מאפה כבר התחילו בהתמחות באפיית סופגניות קטנות מקמח מלא וללא טיגון. היום כבר מבינים שתרבות התזונה של אירופה הקרה במאה ה־19 אינה מתאימה בהכרח לישראל בימים האלו ובזמן הזה.
המתכון שלהלן, מציע סופגנייה מפחמימות מורכבות שגורמות להרגשת שובע נעימה לאורך זמן. אפשר להגיש עם תה מרווה, המסייע לחיזוק המערכת החיסונית בימות החורף.  

הקמח המלא מכיל מינרלים כגון סידן וברזל. מ-100 גר' קמח מחיטה מלאה אפשר לקבל 35 מ"ג סידן וכן ויטמינים מסוג B1 , B2, B3, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים ומשפרים חילוף חומרים של פחמימות וחלבונים. הקמח המלא מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול תקין, להרגשת שובע ומשפיעים לטובה על האינדקס הגליקמי הכללי של המזון.
ההמתקה הטבעית מכילה מינרלים ומחזקת ואינה מייצרת היפו/היפר גליקמיה (ירידה/עלייה חדה ברמות הסוכר בדם). מ-100 גר' מולסה העשויה מסוכר הסלק נקבל 250 מ"ג סידן, 6 מ"ג ברזל ו- 200 מ"ג אשלגן. ערכים דומים ניתן לקבל מהמולסה העשויה מקנה סוכר.

מצרכים (מומלץ להשתמש במצרכים אורגניים):
4 כוסות קמח חיטה מלא ומנופה
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז בטמפרטורת החדר
1 כוס מים פושרים
3/4  כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה ולא מזוכך
קורט מלח
1 כפית קליפת תפוז מגורד
1 כפית קליפת לימון מגורד
1 כפית קינמון טחון (אפשר בלי- למי שאינו אוהב קינמון)

למילוי: ריבת פירות, דבש, מולסה , דבש וסילן, סירופ מייפל אורגני טבעי
לציפוי: אבקת סוכר ענבים
אופן הכנה:
להמיס את השמרים במים + כף סוכר עד לתסיסה.
בקערה נפרדת לערבב 2 כוסות מהקמח, תבלינים וקליפת תפוז ולימון
בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בנוזלים: חלב, מים, דבש ושמן
להוסיף את החומרים היבשים לנוזלים ולהתחיל בלישה.
להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח עם השמרים התוססים וללוש היטב.
מניחים להתפחה.
לחמם תנור לחום בינוני (175 מעלות) ולהכין תבנית מרופדת בנייר אפייה.
ליצור כדורים בידיים משומנות ולהניח בתבנית האפייה.
לאפות כ-20 דקות. כשהסופגניות מוכנות ניתן להזריק: ריבת פירות, סירופ מייפל, דבש, דבש מעורב בסילן אפשר לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר ענבים.

שיהיה בהנאה ובתיאבון וחנוכה שמח!

מירה כהן שטרקמן – נטורופתית N.D, R.Na. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא מערביים, בתזונה טבעית, מנחת קבוצות בתחומי הרפואה הטבעית וההתפתחות האישית. ראש תחום לימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לבריאות ולרפואה משלימה האתר של מירה.

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה כהן שטרקמן.

ללימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לבריאות ולרפואה משלימה, הקליקו על הקישור למילוי טופס לפגישת ייעוץ אישית.



תגובות הוסף תגובה
1.את הציפוי המורכב אפשר להחליף בסילאןנטי10/12/09
2.קלוריותאמנון10/12/09
3.קלוריותא.צ02/12/10
יום פתוח ללימודי נטורופתיה עם ראשת המסלול, ד"ר מירה כהן שטרקמן, יתקיים ביום שישי, ה-17 ביולי, בשעה 9:30

מנויים יקרים, בהתאם להוראות משרד הבריאות, החל מיום רביעי, ה-7.7.20 בשעה 16:00 ועד להודעה חדשה, הופסקה פעילותו של מועדון הספורט, לרבות פעילות חדר הכושר, הבריכות, החוגים ומגרשי הטניס

חודש ביצוען של בדיקות הארגומטריה במרכז לרפואת ספורט ולמחקר

נמשכת ההרשמה למגוון קורסים ומסלולי לימוד בביה"ס למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן