חפש רק בנושא זה






רפואה טבעית: מזון מחמם לימי החורף

האם ידעתם שלא כל מאכל חם הוא מאכל מחמם? מירה כהן שטרקמן, ראש תחום לימודי נטורופתיה בבית־הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט עם מתכון של סלט מרגיע ומחמם והנחיות "שימוש" לספורטאים לפני אימון ולאחריו
  07/01/10

מנהלת פורום נטורופתיה

 

ימי החורף הקרים מעודדים אותנו להתכרבל ולהתכנס, ולחפש מאכלים חמים, אולם לא כל המזונות המהבילים מחממים את הגוף, למשל השקשוקה החמה מעגבניות בשלות האהובה עלינו ביחד עם פיתה מהבילה או לחם חיטה מלאה – מקררת את הגוף.

הרפואה הטבעית בודקת לא רק את האיכות הפיזית של המזונות: קלוריות, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וכיוצ"ב אלא גם את השפעת המזון על גוף האדם לאחר עיכולו – האם המזון מחמם או מקרר אותנו והכוונה אינה לטמפרטורה שבה המזון מוגש אלא לאנרגיה של המזון, למרות שגם לצורת ההגשה יש השפעה.

 

אני רוצה להציע לכם מזון קל להכנה ולנשיאה למקום העבודה. אפשר לאכלו בטמפרטורת החדר והמזון ייתן הרגשה חמימה בגוף ולא יכביד על מערכת העיכול במשך היום. לספורטאים שבינינו המזון ייתן כמות טובה של חלבון לאחר אימון וכמות טובה של פחמימות לפני אימון. הסלט משלב חלבונים ופחמימות מהצומח, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ויכול כשלעצמו להיות ארוחת צהריים או ערב. 

 

סלט דוחן ושעועית

הכנות מוקדמות:

1 כוס דוחן – לבשל  ב־2 כוסות מים ו־2 כפות שמן זית בכבישה קרה ולצנן.

1 כוס שעועית חומה – להשרות לילה בקערת מים, לסנן ולבשל ב־4 כוסות מים במשך 50 דקות, לסנן את המים ולצנן.

 

1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה

1 כף עלי נענע קצוצים

2 שיני שום קצוצות

3 כפות עלי מליסה קצוצים

1/2 כוס צימוקים אורגניים

2 כפות גרעיני חמנייה

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס דלעת טרייה מגורדת גס

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית בכבישה קרה

1 כף דבש

1/2 כפית מלח ים  גס

1 כף חומץ בלסמי

1/2 כף מיץ לימון

לערבב היטב, להוסיף לתערובת ולהגיש .

 

ערכים תזונתיים והשפעות חיוביות: דוחן ומליסה רפואית 

לדוחן טעם מתוק מלוח ועפ"י הרפואה הטבעית המסורתית הוא מעודד את האלמנטים האנרגטיים המחממים בגוף (אלמנט האדמה) וככזה הוא גם מסייע לייבוש נזלת. ערכו התזונתי של הדוחן גבוה והוא אינו מכיל גלוטן. יש לו כ־10% חלבון, ויטמינים ומינרלים, בעיקר סידן,  מגנזיום, צורן ואשלגן. מאחר והדוחן קל מאוד לעיכול, נוח לאכלו גם לפני אימון. המתכון הנ"ל משלב גם קטניות ולכן למתאמנים כדאי לאכלו כ־4-3 שעות לפני אימון. אם מכינים את הסלט ללא הקטניות, זמן העיכול שלו מהיר יותר וניתן לאכלו כשעתיים לפני אימון.

המדד הגליקמי של הדוחן הוא 82 וביחד עם הסיבים בתזונתיים שבשעועית ובאגוזי המלך, הסלט נותן הרגשת שובע לטווח ארוך.

 

שילוב המליסה הרפואית בסלט נותן אפקט מחמם ומרגיע. הצמח משמש ברפואה הטבעית לשיפור מצב הרוח, התמודדות עם וירוסים, חיזוק כללי, שיפור העיכול והרגעת קיבה עצבנית ושיכוך גזים.

מומלץ להכין חליטת מליסה רפואית באמצעות 6-5 עלי מליסה טריים בתוך כוס מים רותחים. להשרות במשך 7-5 דקות ולכסות את הכוס כדי לשמור על השמנים האתריים הנדיפים שבעלים ולשתות עם כפית דבש איכותי. המשקה מסייע גם במצבים של קשיי הירדמות.

 

שיהיה בתיאבון ובבריאות טובה,

 

מירה כהן שטרקמן – נטורופתית, (N.D.) (R.Na), מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, תזונה טבעית, פרחי באך ואיזון גוף נפש.  ראש תחום לימודי נטורופתיה בבית־הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט.

 

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה – לשאול ולהתעדכן.

 

החלה ההרשמה ללימודי נטורופתיה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט.

 

 



תגובות הוסף תגובה
לא רשומות תגובות למאמר זה.
יום פתוח לקורסים ולמסלולי הלימוד בביה"ס למדריכים ולמאמנים של מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, יתקיים ביום שישי, ה-24.1.2020

מדליית כסף לשחיינית גלי פסקרה (מכבי פ.מ רעות), חניכת אקדמיית וינגייט למצוינות בספורט, ב-200 מ' חזה בתחרות בין-לאומית בג'נבה

נבחרת הנשים של ישראל בכדורמים הובסה ע"י נבחרת ספרד 18-2. זהו הפסדה השלישי ברציפות של הנבחרת באליפות אירופה המתקיימת בבודפשט

נבחרת הבייסבול האולימפית של ישראל הגיעה למבדקי המעטפת הרפואית במכון וינגייט

נבחרת הנשים בכדורמים של ישראל פתחה את אליפות אירופה בהפסד 22:3 לנבחרת הולנד, אלופת אירופה. מרים בוקצ'נקו כבשה צמד

מדליית כסף לנועה סזולוס במקצה המשולב בסקי אלפיני בתוצאה 1:34:69 דקות, במשחקי החורף האולימפיים לנוער בלוזאן

מדליית ארד היסטורית לנועה סזולוס בסקי אלפיני במקצה ה-Super G ספרינט במשחקי החורף האולימפיים לנוער בלוזאן

נמשכת ההרשמה למגוון קורסים ומסלולי לימוד בביה"ס למאמנים ולמדריכים של מכון וינגייט

אליפות ישראל בשחייה פראלימפית תתקיים ב-24.1.20 בבריכה הלאומית במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט