חפש רק בנושא זה






עוגת חרובים עסיסית לט"ו בשבט

דרך נפלאה לציין את חג האילנות היא להתיידד עם החרוב באגף המתוקים וברפואה הטבעית. הוא עשיר בחלבון, מהווה מקור טבעי לסוכר ולסידן וכעת ניתן למצוא אותו בשווקים עסיסי ומתקתק – מאמר מאת מירה כהן שטרקמן ראש תחום נטורופתיה בבית־הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט
  27/01/10

מנהלת פורום נטורופתיה

אחד מהפירות המאפיינים את חג האילנות הוא החרוב, אשר שמו המדעי הוא Ceratonia siligua. החרוב משמש כמקור תזונתי עשיר ואמנם המסורת מספרת על רבי שמען בר יוחאי שהצליח לשרוד שנים רבות על־ידי אכילת פרי החרוב בהסתתרות מפני רודפיו. החרוב הנו מקור לסוכרים טבעיים וחלבון וכן לוויטמינים ולמינרלים, בעיקר סידן. בפרי התרבותי המובחר יש 8% חלבון, 13% שומן, 50% סוכרים טבעיים, 6.8% תאית ו־12.1% מים.
ברפואה הנטורופתית מסתייעים בחרוב לטיפול בעצירות, בתסמונת המעי הרגיז, סכרת, מתן אנרגיה, אפטות בפה, הגברת תפוקת החלב אצל נשים המניקות והוא גם מהווה תחליף מצוין לשוקולד ושוקו.

אציע כאן עוגת פירות המבוססת על תערובת קמחים מלאים. העוגה מתקתקה, משביעה, שומרת על מדד גליקמי סביר ופרוסה ממנה נותנת הרגשת שובע לאורך זמן. העוגה מכילה מקורות אנרגיה טבעיים ומגוונים, סיבים תזונתיים, מינרלים ושומנים מסוג אומגה 3. קמח השיפון משפיע טוב על הכבד, יעיל נגד מיגרנות וכאבי ראש, מומלץ לטיפול ביתר לחץ דם, טוב לעונות מעבר, מחזק עורקים, ציפורניים שיער ועצמות. את בסיס העוגה למדתי ממורתי הראשונה לבישול טבעי, הנטורופתית שני ריף פרופסורסקי, ומשם העוגה עברה שינויים רבים ובכל פעם מקבלת צבע וטעם חדשים.

מתכון: עוגת שיפון, חרובים ופירות יבשים לט"ו בשבט
3/4 כוס קמח שיפון מלא
3/4 כוס קמח מלא
2 כפות קמח חרובים
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה של קינמון טחון
1/4 כוס קוקוס
1/4  כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כס אגוזי פקאן קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס תמרים קצוצים
1 כוס מיץ קלמנטינות
1/2 כוס שמן קנולה כבישה קרה לא מזוכך
3/4 כוס סוכר דמררה
3 ביצים אורגניות

אופן ההכנה: לערבב את הקמח (שיפון+מלא+חרובים), סודה לשתייה, קינמון, אגוזים. בקערה נפרדת מערבבים את שמן, מיץ, פירות יבשים וחלמוני הביצים עם הסוכר. להקציף את חלבוני הביצים.
בוחשים את התערובת היבשה עם התערובת הרטובה, מוסיפים את קצף החלמונים ומערבבים בעדינות.
משמנים תבנית עגולה (מס' 26) ומכניסים את התערובת. אופים כ־50-40 דקות בחום בינוני 180 מעלות.

שיהיה בתיאבון ובבריאות!

מירה כהן שטרקמן, (N.D.) (R.Na), נטורופתית ומאבחנת באירידולוגיה. ראש תחום נטורופתיה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט. נטורופתית ומאבחנת באירידולוגיה. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, בתזונה טבעית, בפרחי באך ובאיזון גוף נפש.

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה כהן שטרקמן

החלה ההרשמה ללימודי נטורופתיה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט


 

 

 



תגובות הוסף תגובה
לא רשומות תגובות למאמר זה.
יום פתוח ללימודי נטורופתיה עם ראשת המסלול, ד"ר מירה כהן שטרקמן, יתקיים ביום שישי, ה-14.8.20, בשעה 10:00

חודש ביצוען של בדיקות הארגומטריה במרכז לרפואת ספורט ולמחקר

נמשכת ההרשמה למגוון קורסים ומסלולי לימוד בביה"ס למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן