חפש רק בנושא זה






הטיפול הטבעי בזיהומים הנגרמים בקיץ

הקיץ הישראלי מזמן לנו כיף גדול, אולם גם התפרצויות זיהומיות כתוצאה מפתוגנים המסתתרים בחוף הים, במקומות סגורים וממוזגים ובטבע. איך נמנעים, איך מטפלים, מה כדאי לאכול, אלו צמחי מרפא יעילים במיוחד ואלו תוספי תזונה מומלצים – מאת ד"ר מירה כהן שטרקמן, ראש תחום לימודי נטורופתיה בווינגייט
  14/08/17

מנהלת פורום נטורופתיה

הרפואה מבחינה בין זיהומים כרוניים, כלומר אלו החוזרים ונשנים או כאלה שהשתכנו דרך קבע בגוף, ובין זיהומים אקוטיים, כלומר זיהומים חריפים עם תסמינים סוערים אשר חולפים מעצמם או בעזרת טיפול ממוקד.
ברפואה הטיפול בזיהומים אקוטיים נעשה על ידי אבחון מעבדתי לאיתור מקור הזיהום ובדרך כלל בנתינת תרופות אנטיביוטיות או אנטי ויראליות או אנטי פטרייתיות. לעתים נדרשים תהליכים כירורגיים או פולשניים אחרים.
בנטורופתיה הטיפול אינו פולשני והוא בנוי משני שלבים. השלב הראשון, הוא הטיפול המניעתי באמצעות אורח חיים בריא, מנוחה, פעילות גופנית, תזונה והגשמה - השלב הטיפולי הדורש מהאדם נטילת אחריות אישית לבריאות. כשהאדם נפגע מזיהום, כלומר מערכת החיסון שלו לא הצליחה להתמודד עם הרעלן החיצוני, הנטורופתיה מושיטה עזרה מידית באמצעות מגוון כלים טיפוליים.

כלי הנטורופתיה לטיפול בזיהומים אקוטיים

התנהגות:
מנוחה והימנעות ממאמץ. שהייה במקום מאוורר ונקי וכן שמירה על היגיינה אישית והיגיינה של הסביבה המידית – מיטה, חדר, בית וכד'.

מים:
שתייה מרובה של מים מטוהרים.

תזונה:
העיקרון המרכזי הוא: פחות זה יותר. במצב של זיהום אקוטי הגוף אינו חש רעב וחשוב להקשיב לתחושה הזאת. הגוף משקיט את מערכת העיכול כדי לגייס את מירב כוחותיו להתמודד עם הזיהום ויש לאפשר לו לעשות את העבודה הזאת.
• כשיש תחושה של רעב – מומלץ להסתפק בירקות מבושלים, כולל מי הירקות וכן פירות קלים לעיכול ואפילו מאודים, כדוגמת תפוח עץ. הירקות והפירות מספקים פלבנואידים שתומכים במערכת החיסון. פירות וירקות מומלצים: תפוחי אדמה, בצל, גמבה, פטרוזיליה, גזר, בטטה, דלעת, קיווי, תפוח עץ, לימון.
• במצבי שלשול – כדאי להסתפק באורז לבן או תפוחי אדמה מבושלים.
• כשיש הטבה בתחושה אפשר להוסיף קטניות קלות לעיכול כדוגמה עדשים, מאש, שעועית לבנה וכן דגנים עשירים בחלבון וקלים לעיכול, כדוגמה: דוחן.
• לא מומלץ לאכול מזונות מעובדים, מטוגנים, משומרים, מזונות הכוללים ניטריטים וניטרטים (בשר אדום, פסטרמה ויתר הבשר המעובד). הטרי הוא הבריא, לכן מומלץ למשל להעדיף דג טרי (אפוי או מאודה) על פני סלמון מעושן.

צמחי המרפא:
הצמחים יותאמו לאדם בהתאם לתסמינים מהם הוא סובל. בכל פורמולה ישולבו צמחים המעודדים את מערכת החיסון. פורמולת הצמחים אשר תותאם על ידי הנטורופת תתחשב במצבו הכללי של האדם, תרופות אותם הוא נוטל, פרופיל דם, לחץ דם, התזונה, אורח החיים ועוד מדדים ובדיקות מעבדה. חשוב להבין שהאדם הנפגע מזיהום אקוטי כבר לפני הפעילות המדבקת היה חלש ובכך גם יתחשב הנטורופת בהרכיבו את הפורמולה.
במאמר הזה אזכיר כמה צמחים הניתנים לשימוש ביתי ונחשבים בדרך כלל כבטוחים. צמח מרפא מוכר המעודד חיסון הוא האכינצאה. יש זנים שונים של אכיניצאה וניתן להשיג את הזן הפופולרי בבתי טבע.

אופן ההכנה של חליטת צמחים בשימוש ביתי:
נוטלים כף אכיניצאה יבשה ומבשלים בחצי ליטר מים, סיר סגור במשך כ-5 דקות, מסננים ושותים.
מומלץ לשתות 4 כוסות במשך היום ובמהלך שבועיים.
כדי להוריד חום גבוה ניתן להשתמש בסמבוק שחור, מנטה חריפה ואכילאה אלף העלה. גם את הצמחים האלה ניתן להשיג בבית טבע, להכינם בדומה לאכינצאה ולשתות מהם במשך 5-3 ימים.
כמובן שבמצב אקוטי שבו החום גבוה וקבוע או במצבי שלשול/הקאות מתמשכים המלווים או לא מלווים בכאבים ו/או חום - חשוב לגשת לטיפול רפואי מידי.
המנטה החריפה תועיל גם לכאבי בטן, וניתן להשתמש גם בפרחי קמומיל.

תוספי תזונה:
נמליץ על ויטמין C במינון של 3,00-1,200 מ"ג; אבץ במינון יומי של 50-25 מ"ג ופרוביוטיקה במינון של 2 כמוסות - 3 פעמים ביום, כזאת הכוללת לפחות 7 מיליארד חיידקים.

המלצה לסיכום: היזהרו בטרם תחלו! לב ליבה של הנטורופתיה היא המניעה והחינוך לאורח חיים מונע מחלות. הקיץ הישראלי מזמן לנו כיף גדול וכדי ליהנות ממנו כדאי לנהוג בזהירות ובמתינות. 

ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D – נטורופתית N.D ,R.Na. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא מערביים, בתזונה טבעית, מנחת קבוצות בתחומי הרפואה הטבעית וההתפתחות האישית. ראש תחום לימודי נטורופתיה במכון וינגייט האתר של מירה כהן שטרקמן.

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה כהן שטרקמן.

ללימודי נטורופתיה במכון וינגייט, הקליקו על הקישור למילוי טופס לפגישת ייעוץ אישית. 



תגובות הוסף תגובה
לא רשומות תגובות למאמר זה.
משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן