חפש רק בנושא זה






צריכת חלבון מספקת לספורטאי הטבעוני - האם זה אפשרי?
12/11/18
הדרישה הגבוהה לחלבון לטבעונים נובעת מערך ביולוגי נמוך של החלבון המגיע מן הצומח, שהינו מדד ליעילות הספיגה והשימוש בחלבון שאנו אוכלים. אז איך עושים את זה תוך שמירה מאוזנת על הערך הקלורי היומי – מידע מפורט ברמת חומרי הגלם וגם מוצרי צריכה תעשייתיים נפוצים - מאת איילת שפירא, דיאטנית קלינית RD. B.S.c

תזונה תומכת למערכת החיסון של ספורטאים
10/10/18
כיצד תזונה מגוונת ומאוזנת, המכילה כמויות נכונות של חלבון, פחמימה, ירקות ופירות וצריכת נוזלים מספקת, תהיה ככל הנראה האסטרטגיה הטובה ביותר לשמירה על תפקוד מיטבי של מערכת חיסון - מאת בן אל ברקוביץ', תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט

תזונת ספורט ובריאות הפה
16/08/18
מדוע ספורטאים נמצאים בסיכון גבוה לבעיות שקשורות לבריאות הפה? מהן ההשלכות של בעיות בריאות הפה על הספורטאי ומהם כללי הזהב על מנת להפחית את הסיכון לבעיות בחלל הפה – מאת בן אל ברקוביץ', תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט מחקר, מכון וינגייט

אומגה-3 ויכולת ביצוע של מאמצים גופניים
21/06/18
ההשפעה המיטיבה של חומצות השומן אומגה-3 בקרב האוכלוסייה הכללית ידועה זה מכבר, אך לאחרונה גבר העניין בשימוש בתוספי אומגה-3 גם באוכלוסיית הספורטאים, ובעיקר אלה שאינדקס אומגה-3 שלהם נמוך. מתברר שהדבר עשוי לסייע בהתאוששות השריר ובהפחתת כאבים לאחר מאמץ עצים, בהפחתת מדדי דלקת ובשיפור בריאות הלב ומדדים פיזיולוגיים שונים.

דיאטה טבעונית לעוסקים בספורט
14/06/18
מה האתגרים שעומדים בפני ספורטאי טבעוני? האם ניתן לספק את דרישות הפחמימה והחלבון המוגדלות ובאיזה מחיר? ברזל, B12, סידן, אבץ - כיצד מקבלים אותם במידה מספקת? כל הדגשים לספורטאי הטבעוני - מאת בן אל ברקוביץ', תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט מחקר, מכון וינגייט

מדד ההידרציה (מִיוּם) של משקאות שונים
10/04/18
מים, קפה, קולה, חלב, משקה פרות טבעי - איזה משקה לדעתכם נשאר יותר זמן בגוף? מחקר שפורסם לאחרונה יצר מדד (אינדקס) הידרציה למשקאות - מאת איילת וינשטיין, דיאטנית ספורט קלינית R.D. MSc., דיאטנית הסגלים האולימפיים והפרלימפיים, ראש מדור תזונה, המרכז לרפואת ספורט ומחקר, מכון וינגייט

תוספי תזונה - הטוב, הרע והמזוהם
19/02/18
האם ניתן לסמוך על התוויות שעל תוספי התזונה שאנו רוכשים ואלו עוד חומרים יכולים להימצא בתוספים התמימים האלה? התמונה העגומה שעולה ממאמר סקירה העוסק באיכותם ובתכולתם של תוספי תזונה – מאת בן אל ברקוביץ' ואיילת וינשטיין, תזונאים קליניים וספורט במרכז לרפואת ספורט מחקר, מכון וינגייט

אכילה ואימון - עניין של תזמון
15/02/18
מה אוכלים ומתי? חשיבות עיתוי האכילה לאימוני סבולת במטרה לדחות עייפות, לשפר ביצועים גופניים והרכב גוף, למקסם את התאוששות ולהכין את הגוף לאתגר הבא – מאת עינב גרוסמן, דיאטנית קלינית, ראש תחום התזונה בבית הספר למאמנים ולמדריכים, מכון וינגייט

חטיף אנרגיה, ג'ל או משקה ספורט?
23/01/18
מה הדרך המומלצת לתדלק את הגוף בפחמימות זמינות בריצות של 5,000 מ' ויותר? והאם קיימים הבדלים בין נטילת התוסף כאשר הוא מעורבב במים או בנפרד? מאת איילת וינשטיין, ראש מדור תזונה, המרכז לרפואת ספורט ומחקר ע"ש ריבשטיין, מכון וינגייט, דיאטנית המשלחות האולימפיות והפרלימפיות

חלבון צמחי לעומת חלבון מהחי
08/01/18
מהו החלבון המועדף לבניית שריר? כמה חלבון מומלץ לצרוך ואיך צמחונים או טבעונים יכולים לשפר את מקור החלבון לצורכי התאוששות ובניית שרירים – מאת איילת וינשטיין, דיאטנית ספורט קלינית RD. MSc., דיאטנית הסגלים האולימפיים והפרלימפיים, ראש מדור תזונה, המרכז לרפואת ספורט ומחקר, מכון וינגייט

10   [11-16]

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן


גישות בטיפוח מומחיות בספורט

תזונה תומכת למערכת החיסון



תרומת הביומכניקה לאימון



מערכת היחסים בין מאמן לספורטאי



פגיעות ברך ומשמעותן לעתידו של הספורטאי



פותחים שנה באקדמיית וינגייט עם הפנים לזירה הבינלאומית



תסמונת הרצועה האיליו-טיביאלית ITBS