חפש רק בנושא זה






 פורום חדרי כושר 
 פורום תזונה 
 פורום נטורופתיה 
 פורום פיזיולוגיה וספורט 
 פורום פציעות ספורט 
 פורום פסיכולוגיה 

פורום תזונה
איילת וינשטיין –  RD. MSc, תזונאית ספורט קלינית, ראש מדור תזונה במרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין במכון וינגייט. דיאטנית ראשית של ספורטאי המשלחות האולימפית והפארלימפית: (2000-2017). מרצה במכללת תל חי, דיאטנית המכביה 2017, יו"ר ועדת התמחות בתזונת ספורט מטעם משרד הבריאות ורכזת שיתוף הפעולה וינגייט-ארומה מטעם מכון וינגייט.  




עינב גרוסמן
– דיאטנית ספורט קלינית B.Sc RD במרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט, ראש תחום תזונה ומרצה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט.
עובדת עם ספורטאי האקדמיה למצוינות בספורט במכון וינגייט ועם ספורטאים ומתבגרים. בוגרת קורס טיפול תזונתי בסוכרת, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב ובעלת ניסיון עם חולים מורכבים.
מנחת סדנאות לאורח חיים בריא ולירידה במשקל.

קישורים:

הגלישה באתר והשימוש בפורומים בכפוף לתקנון האתר

אבקת גלוטן שירי 21/01/18 09:31
בוקר טוב.
האם באבקת גלוטן יש חומרים משמרים/מייצבים ושאר מריעין דבישין?
אני משתמשת בהרבה והיתי רוצה לדעת אם צריכה יומיומית היא בטוחה.
תודה רבה.
גלוטן איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 21/01/18 17:14
גלוטן הינו חלבון החיטה
אחד מתפקידיו לאפשר שמירה על סיבי החלבון המאפשרי שמירה של התפיחה
למיטב ידיעתי משמש בעיקר כמייצב באפיה

נ.ב זאת הסיבה שבאפיה של קמח ללא גלוטן הלחם יותר "כבד"
שאלה שירי 21/01/18 20:50
אני משתמשת בגלוטן הן לאפייה והן להכנת סייטן.

השאלה היא האם צריכה יומיומית טומנת בחובה נזק בריאותי עקב חומרים משמרים ששמים בו.

תודה :-)
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 22/01/18 10:19
שלום

גלוטן הוא חלק מהחלבון של החיטה
אם אין בעיה בריאותית לצריכת גלוטן (כמו רגישות לגלוטן, צליאק..) אז אפשר לשלב אותו בתפריט היומי
חימום החלבון לא יהרוס אותו, רק יפרק אותו למבנה הראשוני שלו
לגבי חומרים משמרים - תלוי איזה סוג ואילו חומרים

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
ירידה במשקל נוהם 17/01/18 06:27
לאחרונה יש לי ירידה באחוזי שומן בחזה וכתפיים ממש רואים שרזיתי אבל בבטן אין שינוי יש לי כרס אני לא עוסה ספורט כך רזיתי רציתי לשאול יש משמעות לזה תודה מראש אשמח לתשובה
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 22/01/18 10:15
שלום

לא בטוחה שהבנתי את שאלתך.. מוזמן לחדד
ירידה במשקל תהיה לפי קווי המתאר של הגוף, השומן בבטן הוא שומן אחר מהשומן התת עורי וכרס גדולה היא סכנה בריאותית. ממליצה לך להתאים את התזונה בהתאם למטרותייך ולבדוק איך אפשר לשלב פעילות גופנית, גם אם קלה במהלך היום

בברכה

עינב גרומן
דיאטנית קליינית
קמח עדשים רן 15/01/18 13:22
לאחרונה עשיתי "ניסוי קולינרי" במטרה להפחית את כמות הגזים שמצטברים לי בבטן כאשר אני אוכל מרק עדשים כתומות.
את העדשים אני טוחן לקמח, ואת הקמח אני משרה במים.
הגרגרים מתנפחים קצת ככה שאפשר לסנן אותם מבלי שיעברו דרך רשת המסננת.
ואז אני שוטף ומסנן את הקמח שוב שוב. מי השטיפה מקבלים גוון כתום ועם הרבה קצף לבן.
את המרק אני מכין בעזרת הקמח השטוף.
וזה עובד, הבטן הרבה יותר רגועה מבעבר.
אבל:
למרק יש טעם קצת תפל, וגם הוא דליל יותר ממה שהיה פעם.
לא נוצר עליו קרום (בניגוד למרק "קונבנציונלי" שכאשר הוא מתקרר נוצרת עליו שכבת קרום טעימה).

השאלה שלי היא:
איזה ערכים תזונתיים אני מאבד?
חלבון? ויטמינים?

המון תודה ויום טוב :-)
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 22/01/18 10:13
שלום

חימום ועיבוד עשוי להרוס חלק מהויטמינים (סי, בי...)
המינרלים לא נהרסים כלל, אולם כן יעברו למי הבישול. אם אתה משתמש במים אחכ אז אתה מקבל בחזרה את המינרלים
חלבון בחימום יהרס באחוז מאוד קטן, הרוב נשאר ולא משתנה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
שאלת חידוד רן 22/01/18 13:38
השטיפה והסינון של הקמח עדשים לא גורמת לאובדן של רכיבים טובים שנשטפים עם המים?
ויטמין B2 ממקור תזונתי איתיה 10/01/18 18:02
שלום ,
בשל סיבות רפואיות קיבלתי המלצה לקחת תוסף מזון המכיל B2 בכמות רבה. האם ידוע לכם על אפשרות לקבל את הויטמין ממקור תזונתי?
תודה
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 22/01/18 09:49
שלום

בהחלט, ויטמין בי12 מהתזונה מגיע ממזונות מהחי - כמו ביצה, גבינה, דגים, בשר
אם רמות בי12 אצלך בדם נמוכות מאוד הייתי מתייעצת לפני הורדת התוסף והסתמכות על מקור תזונתי בלבד

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
צריכה של מולטי ויטמין ביחד עם האבקת חלבון אחריי האימון אלון 08/01/18 18:02
שלום, אני צורך כדור אחד ביום של מולטי ויטמין ומינרל ובימים שאני מתאמן בחדר כושר מיד אחריי האימון אני שותה את הכדור ביחד עם האבקת חלבון וכפית סוכר ענבים? האם זה בסדר לצרוך את זה ביחד עם אבקת חלבון וכפית סוכר ענבים? שהרמות סוכר בדם גבוהות זה פוגע בספיגה של הויטמינים והמינרלים כמו מגנזיום ואבץ? האם צריך לצרוך את המולטי ויטמין תמיד רק שהרמות סוכר בדם לא גבוהות? תודה
זרעי המפ ירון 06/01/18 14:58
שלום לכן.
קראתי שפרופיל חומצות האמינו של זרעי המפ מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.
האם ניתן ניתן להשתמש בזרעי המפ כמקור חלבון עיקרי או שבכל זאת צריך לעשות השלמה עם קטניות/דגנים.

ניתן לקנות זרעי המפ באופן חוקי בארץ?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 22/01/18 10:11
שלום

צריכת זרעי המפ היא בכמות קטנה ולכן להסתמך עליהם כמקור לחלבון עשוי להיות בעייתי

זרעי המפ ניתן לרכוש בארץ (כל עוד לא מכיל את החומר thc זה חוקי)

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
אפיית טחינה אילן 05/01/18 22:55
שלום.
אני מאד אוהב לאפות כל מיני דברים טובים עם טחינה.
השאלה שלי היא מה קורה לטחינה כאשר אופים אותה בחום של 200-220 מעלות.
האם השומנים שבה הופכים מלא רוויים לשומנים רוויים?
תודה רבה
היי, מחפשת מידע דניאלה 03/01/18 14:55
אני מחפשת טבלה (ממקור מוסמך) של זמני שהיית נוזלים בקיבה ולא מצליחה למצוא. מישהו יכול לעזור?
סידן שלי 01/01/18 08:19
שלום.
הבנתי שבמידה ויש מחסור בסידן בתזונה, אז הגוף לוקח סידן מהעצמות.
ולכן לא ניתן לגלות מחסור בסידן בבדיקת דם.

אז איזה בדיקות כן מאפשרות לדעת האם הגוף מקבל מספיק סידן מהתזונה?
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 04/01/18 14:59
שלום

הבקרה על סטטוס הסידן בגוף (בדם ובעצמות) היא הורמונלית על ידי ההורמונים PTH המופרש מהתירואיד וקצטונין. ניתן לבדוק אם יש מספיק סידן בתפריט על ידי ניתוח אנמנזת אכילה (יומן אכילה יומי), מזונות עשירים בסידן לדוגמא : גבינת ריקוטה, טחינה משומשום מלא, עשבי תיבול ירוקים, שקדים , סרדינים ועוד

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
קלוריות שהגוף שורף אלון 28/12/17 06:38
שלום אני צריך בבקשה תשובה מפורטת על איך עובד הגוף מבחינת שריפת קלוריות, נגיד עכשיו מאגרי הגליקוגן שלי מלאים הגוף ישתמש בהם לצורך אנרגיה קודם כל בפעילות גופנית או שקודם כל הוא לוקח את הגליקוגן מהכבד? אם אני נמצא במצב מנוחה ומאגרי הגליקוגן שלי בשריר מלאים ובכבד הגוף ישרוף גם אותם וגם שומן בתור אנרגיה או רק את השומן כי זה מצב מנוחה? או ברגע שרק המאגרים של הגליקוגן בכבד מתרוקנים הגוף מתחיל לשרוף את השומן ושומר על הגליקוגן בשריר עד כמה שניתן? אני רוצה לדעת כי אני עושה צום לסירוגין 16 שעות ואני רוצה לשמור על השריר לדעת מה בדיוק קורה במצב הזה מבחינת גליקוגן ושומן מתי הגוף מתחיל להסתמך על שומן בתור מקור עיקרי לאנרגיה. שהגליקוגן בכבד נגמר קודם או בשרירים או בשניהם או תוך כדאי? תודה
שימושמ באנרגיה בגוף איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 31/12/17 17:11
הבהרה: הגוף מנצל אנרגיה האגורה בגוף בתהליכים מטבוליים שונים, לא שורף
בכל מצב נתון הגוף מנצל מקורות אנרגיה ממקורות מעורבים- של פחמימות ושומנים
בשלב הראשון עיקר השימוש במקורות פחמימה- סוכר בדם, גליקוגן בכבד וגליקוגן מהשרירים, במקביל יש גם שימוש בחומצות שומן כמקור אנרגטי.
בשלב מאוחר יותר של " מחסור אנרגיה" כתוצאה מצום ממושך, מחלה כרונית או אימון גופני ממושך,שיוצרים מחסור קלורי קבוע הגוף בהדרגה עובר לניצול דומננטי של שומנים- טרגלצרידים בדם ובשרירים ורק בהמשך ממקור ריקמת השומן.
כדי לסבך הכל קיימת שונות גנטית בניצול מקורות אנרגיה שונים, ניתן להבחין בהבדלים בין בני אדם ובמיוחד בהבדלים מגדריים

שנה אזרחית טובה
בריאות
איילת
B12 אלי 26/12/17 13:44
שלום.

מה כמות הB12 שצריכה להיות בלכסניות?
ישנן כאלו שיש בהן 1000מק"ג.
וישנן כאלו שיש בהן 100מק"ג.

בתור טבעוני, צריך לקחת כל יום? או יום כן יום לא?
תוספי B12 איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 31/12/17 17:04
הכמות מומלצת של B12 ביום היא: 2.4 מק"ג/יממה
בהריון והנקה יש לתגבר כמות זו
כמוסה תת לשונית מכילה 1000 מק"ג- כמות הניתנת כטיפול במצבי מחסור ויטמין B12 בתוצאות בדיקות דם
שנה אזרחית טובה ומצלחת
בריאות
איילת
שאלה על שמן זית ג''ון 24/12/17 18:20
שלום יש לי שאלה ואני מאוד רוצה לדעת את התשובה כי זה ממש מציק לי כל היום

האם כשאני שותה בשעות הצהריים 5 כפות שמן זית , שבמחשבון תזונה רשום שזה בערך 90 קלוריות לכף, כל 450 הקלוריות נספגות בגוף כקלוריות רגילות? כאנרגיה? כי יכול להיות שחלק משמן הזית עובר למעיים ועוזר לעיכול ועוטף את המעי וכדומה.

זאת אומרת האם כשאני שותה 5 כפות שמן זית זה שווה ערך לדוגמא ל-4 פרוסות לחם עם שוקולד?

תודה רבה
ספיגה איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 31/12/17 16:59
ככלל רכיבי המזון בארוחה גדולה נספגים בצורה פחות טוב מאשר בחלוקה לארוחות קטנות
5 כפות שמן זית זאת כמות גדולה שעלולה לגרום הגברת תנועתיות ויציאות
אם מיד אחרי הארוחה הצואה רכה עד שילשול, סברה זו יותר תקפה
בשל השונות האישית הכדולה, לא ניתן לחשב את מידת הספיגה במדוייק
שנה אזרחית מוצלחת
בריאות
איילת
אכילת דגנים מלאים מונבטים ללא בישול תמיר 18/12/17 00:36
שלום,
ברצוני לדעת אם ניתן ואף רצוי לאכול דגנים מלאים מונבטים (חיטה, כוסמין, שיפון, כוסמת, קינואה וכד,) ללא בישול אלה טריים. ידוע לי שקטניות אפשר. אני נמצא בתהליכים מתקדמים למעבר מלא לתזונה טבעונית וחשוב וחשוב לי להתבסס על מזונות חיים ללא בישול, אפייה ועיבודים למינהם. תודה מראש על המענה.
הנבטה איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 21/12/17 09:05
בהחלט ניתן לאכול דגנים כמו קטניות מונבטים
הדגן המלא מכיל חומצה פיטית שבתהליך בישול או הנבטה, ריכוזה יורד ולכן ספיגת המינראלים מהדגן\ קטנית משתפרת
בריאות
איילת
תודה על התשובה לשאלת הבהרה תמיר 21/12/17 15:39
התכוונתי לנבטוטים ולא להנבה מלאה. זה עדיין אפשרי.?
הנבטה ראשונית איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 31/12/17 16:54
נבטוטים עוהרים הנבטה ראשונית, היא השלב הכי משמעותי לשיפור זמינות רכיבי הזרע לעיכול
ופירוק חומרים המצויים בזרע במטרה לשמור על הרכבו עד שלב ההנבטה
ולכן התשובה היא.. בהחלט, אפשרי
true cinnamon יעל 11/12/17 22:49
שלום עינב ואיילת.
יש לי שתי שאלות בנוגע לקינמון:

1
כמה קינמון מסוג ציילון (ceylon הזן שמכיל מעט קומרין. לא קינמון קסיה שמכיל הרבה) אפשרי לצרוך ביום?

לפי ויקיפדיה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamon
(לגלול למטה עד toxicity)
לפי הטבלה, ובהנחה שאני שוקלת 60 ק"ג, מותר לי לצרוך עד 60 גרם ביום.
הגיוני?

2
האם קנמון יכול להיות מקור טוב לסידן?
במידה ואני מוסיפה לשייק שמכיל 1 ליטר דברים טובים, כמות של 20-30 גרם קנמון (אין לי באמת כוונה להגיע ל60 גרם :-) יש גבול לכל תעלול) אז ארוויח 200-300 גרם סידן?
דרך אגב, את השייק אני שותה לאורך כל היום, לא בבת אחת.

תודה רבה ולילה טוב.
מצטרף לשאלה, ומוסיף לה. ירון 19/12/17 09:52
בתור טבעוני השאלה מסקרנת אותי. האם באמת קינמון ציילון יכול לשמש כמקור לסידן?

בדקתי קצת באינטרנט. חוץ מהקומרין, יש עוד משהו שצריך לתת עליו את הדעת, וזו כמות המנגן.
הכמות המותרת ליום (TDI) של מנגן היא 0.06mg/kg, עבור אדם ששוקל 60kg מדובר על 3.6mg ליום.
בארץ כמות המנגן במי השתייה היא (אמורה להיות) 0.5mg/liter, כלומר אדם ששותה 2 ליטר מים ביום מקבל מהמים 1mg מנגן.
עוד 2.6mg נקבל מהקנמון. ב100 גרם קנמון יש 17.5mg מנגן. כלומר אפשרי לצרוך 14.9mg קנמון ביום (עבור יעל ששוקלת 60. אני שוקל 70 אז אוכל לצרוך קרוב ל20 גרם קנמון ביום).

המסקנות האלו נכונות?
קינמון איילת וינשטיין, מנהלת הפורום 21/12/17 09:08
קינמון הינו תבלין
לי אין מידע לגבי מגבלת צריכה בהתאם למשקל גוף
60 גרם קינמון ביממה זה נשמע המון....הדברים הטובים מגיעים בכמויות קטנות, להימנע מיותר מדי מהדברים הטובים
הוספת הקינמון כתבלין ולכן לא מהווה מקור למינראלים חיוניים, אלה בעיקר לשיפור הטעם ולהפחתת הכמיהה למתוק
בריאות
איילת
תזונה להורדת הבטן אורן 10/12/17 13:18
היי,
לצערי מאז שאני קטן אני אוכל לא מסודר, הרבה ג''אנק פוד, ומלא שטויות, שלא לדבר שאני שותה רק קולה.
אני בחור רזה תמיד הייתי, אבל בשנים האחרונות פיתחתי קצת ציצי מה שנקרא..ובטן הריונית או בטן בירה תקראו לזה איך שרוצים.
אני לא יודע מה לאכול, הבעייה היא שאני מאוד בעייתי באוכל, אני בקושי אוהב משהו, למרות שנסיתי ולא הצלחתי לאהוב, לדוגמא חומוס טחינה וכיוצא בזה, אז שלא לדבר בכלל על אוכל בריא.
אבל בכל זאת אני רוצה לנסות לבנות תפריט נכון שלא רק יוריד לי את הבטן, אלא גם ישמור על בריאותי, כי זאת המטרה שלנו בחיים, להיות בריאים.
אז מאיפה אני מתחיל?
אשמח לעזרה, תודה
תשובה עינב גרוסמן, מנהלת הפורום 12/12/17 10:47
שלום

ממליצה לך לתאם פגישה עם איש מקצוע תזונאי קליני שיתאים לך תפריט יומי שיעזור לך להגיע למטרותייך. לפרטים : המרכז לרפואת ספורט במכון ווינגייט 098639426
בינתיים נסה לשלב ירקות בתפריט היומי שלך, לשתות מים במהלך היום ולאכול ארוחות מסודרות ומאוזנות שמכילות את כל רכיבי התזונה - פחמימות (למשל : לחם מלא, אורז, מג''דרה, תפוח אדמה), חלבון (יוגורט, גבינה, ביצה, בשר, עוף, דגים, קטניות..) מעט שמן איכותי (שמן זית, אגוזים טבעיים, טחינה..) וירקות כמובן

בברכה

עינב גרוסמן
דיאטנית קלינית
10   [11-20]...[241-243]
26.1.18 יום פתוח במכון וינגייט ללימודים

משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן