חפש רק בנושא זה






 פורום חדרי כושר 
 פורום תזונה 
 פורום נטורופתיה 
 פורום פיזיולוגיה וספורט 
 פורום פציעות ספורט 
 פורום פסיכולוגיה 
פורום תזונה

בן אל ברקוביץ, תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.

הגלישה באתר והשימוש בפורומים בכפוף לתקנון האתר

יש בעיה? מאיה 26/11/20 16:02
האם יש בעיה בשתיית משקה שהוא טעים כאשר ממתיקים אותו בממתיק מלאכותי, כגון אספרסו, קקאו, תה, או משקה המומתק ע"י היצרן בממתיקים כאלה, כגון בירה שחורה, נקטר חמוציות, דיאט ספרייט, מי טוניק?
מאיה
אין בעיה בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 29/11/20 15:20
נכון להיום לא ידועות השלכות שליליות בצריכה מתונה והגיונית של ממתיקים מלאכותיים.
שתייה ארי 23/11/20 09:36
אבקש לקבל תשובה לשאלתי מיום 9.11 בנושא "המלצות שתייה". יד על הלב, אני מוטרד מזה שטרם נענתה.
ארי
שתיה בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 24/11/20 10:11
שלום ארי,

בקרוב יעבור הפורום לממשק חדש ונוח יותר. נכון לעכשיו, תגובה על שאלה ישנה, כפי שעשית, אינה מקפיצה את השאלה מעלה ולכן מתפספסת.
להבא, עד החלפת הממשק, במידה ועבר זמן מה מאז שנשאלה השאלה המקורית, מציע לשאול כשאלה נפרדת או להסב את תשומת הלב, כפי שעשית בהודעה זו. שאלתך נענתה במקום בו נשאלה.
בברכה,
בן-אל
חומרים שעליי לצרוך הדר 19/11/20 12:29
איפה אני יכולה לבדוק אילו חומרים אני אמורה לצרוך, ובאילו כמויות - בהתאם לנתונים הגופניים שלי? (מבחינת ויטמינים, קלוריות, פחמימות, חלבון וכו'')
ישנו אתר מוסמך כלשהו?
תודה!
המלצות תזונתיות בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 22/11/20 14:56
שלום,

גודל התפריט והרכבו משתנים מאדם אחד לאחר. יש נוסחאות כלליות שניתן לקבל כיוון באמצעותם, אך חשוב להסתמך על מקורות מוסמכים.

לחישוב כמות הקלרויות היומית ניתן להשתמש במחשבון באתר משרד הבריאות:
https://www.health.gov.il/subjects/healthyisrael/subjects/healthy_nutrition/pages/default.aspx

ולחישוב הרכב רכיבי התזונה המומלצים ניתן להיעזר בערכי ה rda שנמצאים בטבלאות ה-dri באתר משרד הבריאות בקישור הבא:
https://www.health.gov.il/subjects/foodandnutrition/nutrition/documents/70420914_2.pdf

על מנת להתאים תפריט מתאים הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות בהתחשב במגבלות הספציפיות של כל אדם, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
חומרים שעליי לצרוך הדר 29/11/20 12:12
תודה רבה על התשובה האינפורמטיבית!
לאיזה מין איש מקצוע עליי לפנות?
מומלץ להתייעץ עם תזונאי/ת בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 29/11/20 15:17
מומלץ לפנות לתזונאי/ת על מנת לבחון את התפריט כמכלול ולא רק כהרכב רכיבי התזונה מהם הוא מורכב, כמו למשל מה הן ההעדפות שלך, מהו סדר היום שלך, האם יש חסרים תזונתיים שכדאי לקחת בחשבון וכד''.

בהצלחה
שמרי בירה רוי 19/11/20 12:14
האם ניתן להוסיף שמרי בירה לביצה ולטגן איתם חביתה ?
שמרי בירה בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 22/11/20 14:48
שלום רוי,
מכיוון שמדובר בשמריםלא פעילים ניתן לחמם / לבשל / לטגן אותם. יש לקחת בחשבון שבתהלכי הבישול חלק מהערכים עלולים להפגע ועל כן ההמלצה היא להוסיף אותם בדרך כלל לקראת סוף תהליך ההכנה.

זרעי צ''יה שחר 17/11/20 15:13
היי,

חביתה עם זרעי ציה תשיג את היתרונות בצריכה של
הזרעים ?
האם הטיגון עשוי להרוס את היתרונות הבריאותיים של הזרעים ?!
טיגון זרעי צ''יה בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 18/11/20 14:46
שלום,
חלק מייתרונותיהם של זרעי הצ''יה הוא בתכולת חומצות השומן הרב בלתי רוויות שבהן מסוג אומגה 3. חומצות שומן אלו מתחמצנות בקלות, בפרט בחימום, ועל כן לא מומלץ לטגן בהם. עדיף לצרוך אותם טבעיים או באצעות צורות הכנה אחרות ובטמפ'' נמוכות יותר.
שיבולת שועל עופר 12/11/20 11:48
אני רוצה להתחיל צרוך שיבולת שועל דקה מדי בוקר (כ- 2-3 כפות ש"ש מעורבבת עם יוגרט, דבש, כף גרעיני דלעת, תמרים,4 שקדים ופרי אחד-תפוח/בננה וכד''). קראתי על הסגולות הבריאותיות הרבות של הש"ש, אך לא הצלחתי להבין/ לקבל תשובה ברורה האם ניתן לצרוך אותה ללא הכנה/בישול.
מה הסיכון אם אני צורך אותה ככה ללא בישול/ הכנה?
ואם בכל זאת ההמלצה היא "להכין" אותה- מה הדרך המהירה/הפשוטה ביותר להכין ש"ש
שיבולת שועל בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 15/11/20 11:42
שלום,

אין בעיה בצריכת שיבולת שועל גם ללא הכנה / בישול מקדים.


אנחנו מחפשות להכיר גבר שלחו לנו הודעה בוואצפ נועה 23/11/20 04:27

אנחנו מחפשות להכיר גבר שלחו לנו הודעה בוואצפ ונשמח לשלוח תמונות ופרטים שלנו:

050-7534732 בר

055-2664759 דנה

055-9310377 ספיר

אפשר גם להתקשר למספר שיחות:
(אם הקווים האלו חסומים לכם תתקשרו לחברת הסלולר ותפתחו את החסימה זה בחינם):
1919-121-936
1901-729-210
נפתח לי התיאבון יעל 02/11/20 20:46
חיוך
שלום,
אני הייתי כל חיי אבל כל חיי בתת משקל ולא הצלחתי לעלות קילו. ממש דיכאונית. פשוט לא היה לי תאבון.
בצבא עליתי ( כי ממש לקחתי את כמשימה) וכשהשתחררתי ירדתי למשקלי המקורי 49 קילו. גובהי 1.67 או 1.70. ושוב במשקל הזה עד גיל 35 ובדיכאון. בגיל 37 התחלתי להשמין ושמחתי משקלי עלה ל-52 אח"כ הגיע ל-57 בגיל 39 ופה רציתי לעצור.
אבל אני עולה ועולה ולא מבינה למה. כיום אני בת 45 במשקל 65 ושוב בדיכאון. יש לי בהחלט תאבון אבל אני לא אוכלת הרבה וכל יום עושה הליכה, בלי קשר למשקל.
האם מדובר בחילוף חומרים והורמונים?
אם כן, יש דרך להשפיע על אחוזי השומן בגוף?
אציין שבמשפחה אין עודף משקל גם לא במשפחה המורחבת.



איזון המשקל בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 04/11/20 15:29
שלום גל,
באופן כללי אפשר לומר שהמשקל שלנו מושפע ממאזן האנרגיה; בצידו האחד יש את האנרגיה הנכנסת - אכילה ושתייה, ובצידו השני את האנרגיה שאנחנו מוציאים - בעיקר פעילות גופנית ומה שמכונה "קצב חילוף החומרים במנוחה" (rmr). אותו rmr הולך ויורד עם הגיל, כך שאם ננסה לפשט את ההסבר ניתן לומר שמבחינה תיאורטית אם אכלת 2,000 קק"ל בגיל 20 ושמרת על המשקל, אז אותן 2,000 קק"ל עלולות להוביל לעלייה במשקל בגילאים מאוחרים יותר. כמובן שיש השפעה גם לכמות הפעילות הגופנית ולמשתנים נוספים. אפשר לומר בוודאות שאם המשקל עולה, אז מספר הקלוריות הנכנסות גדול מאלה היוצאות. על מנת לאזן את המשוואה הזו בצורה אחרת, כזו שתתאים לך באופן אישי, מומלץ לפנות לייעוץ אצל איש מקצוע.
קפה שחור גל 25/10/20 08:08
היי אם אני שותה קפה שחור בבוקר ואני רוצה שהוא ייספג הכי טוב כדאי לשתות אותו על קיבה ריקה?לפני האוכל? אשמח לתשובה
ספיגת קפה בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 25/10/20 10:51
שלום,
קפה הוא משקה המכיל מספר רכיבים שונים, וכל אחד מהם נספג בקצב ובצורה שונים. במידה והשאלה מתייחסת לקפאין שבקפה אז הקפאין נספג ביעילות די גבוהה, כ-99% מהקפאין שנצרך יספג אל זרם הדם תוך כ-45 דקות מרגע צריכתו. הקצב משתנה כתלות בקצב ריקון הקיבה, כך שמזון המאט את ריקון הקיבה כמו שומן, כמות גדולה של חלבון או סיבים תזונתיים, עשויים להאט את קצב ספיגת הקפאין.
כלומר שתיית קפה על קיבה ריקה עשויה לשפר את קצב הספיגה שלו.
ירקות וניקוי מיה 16/10/20 09:30
היי
חזרתי לקנות ירקות טריים אצל הירקן כלומר לא אורגניים בגלל המחיר והמגוון הרב..שאלתי לגבי ניקוי מבחינת הדברה וחרקים..
ראיתי באתר שיפקה להשרות מים עם חומץ אורגני לא מסוננן וסודה לשתייה..אני גם מוסיפה מעט סבון סטרילי ומלח בגלל הכשרות..
האם הניקוי היסודי הזה עם החומרים הנ"ל משאירים את המינרלים והויטמינים.
תודה
שטיפת ירקות בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 19/10/20 09:35
היי מיה,
טיפולים הנעשים על הצד החיצוני של קליפת הירק ואינם חודרים לתוכו לרוב לא ישפיעו על תכולת המינרלים והויטמינים שבו. יחד עם זאת אציין שהמלצתו של משרד הבריאות בעניין שטיפת פירות וירקות היא שטיפה במי ברז זורמים ולאחר מכן יבוש באמצעות שפשוף במגבת נקייה. על פי משרד הבריאות לא מומלץ להשתמש בסבון לשטיפת פירות וירקות משום שהשימוש בו אינו משפר משמעותית את תוצאות השטיפה ועלולות להישאר שאריות ממנו על הפרי/ירק.

טיגון ובישול עמית 12/10/20 09:07
שלום למומחה,
האם יש בסיס מוצק למחשבה שטיגון, כולל (ולא רק) טיגון ביצה, הוא דבר רע שיש להימנע ממנו, ויש לאכול ביצה (או כל מזון אחר) רק כשהיא מבושלת?
טיגון מזון בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תונה 13/10/20 15:42
שלום עמית,
בהחלט קיים בסיס מדעי להנחייה להמעיט בטיגון ובצלייה בטמפרטורות גבוהות במיוחד.
כאשר המזון נחשף לטמפרטורה גבוהה (בין אם בטיגון או בצלייה על אש ישירה) נוצרים בו חומרים מקדמי דלקת ועקה חמצונית, הידועים כבעלי השפעה מזיקה על הבריאות (מחלות נוירודגנרטיביות, מחלות לב וכלי דם ועוד). אין זה אומר שיש להמנע מטיגון לחלוטין, משום שטיגון בטמפרטורה נמוכה יחסית, כמו זו הנדרשת לטיגון ביצה, אין דינו כטיגון בטמפרטורה גבוהה במיוחד כמו זו הנדרשת לטיגון שניצל לדוגמה. בנוסף, רצוי להקפיד במהלך הכנת המזון שלא ישחים (ישרף) יתר על המידה.
מוזמן להעמיק את הקריאה על אותם חומרים הנקראים dietary advanced glycation end products
או בקיצור - ages
ביצה מטוגנת עמית 27/10/20 16:18
לאור הסברך, האם ניתן להבין שביצה מטוגנת, בניגוד לרישא של תשובתך, היא בכל זאת מאכל טוב ולא פסול? זה לא ממש ברור, ולכן אבקש הבהרתך.
אכילת ביצה מטוגנת בן אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 04/11/20 15:35
אם אנו מדברים על אדם בריא וללא מחלות רקע העלולות להגביל את צריכת השומן, אז בהחלט כן. ככלל, איכות התזונה שלנו אינה נגזרת מאכילת מאכל ספצפי כזה או אחר, אלא מתוך מכלול של רכיבי תזונה, הרגלים תזונתיים ואורח חיים. גם למאכל "הגרוע" ביותר ניתן למצוא מקום קטן של חסד בתוך תפריט עשיר ומגוון כאשר רובו מורכב מרכיבי תזונה טריים, מזינים ואיכותיים.
עמילן עמיד. איתיה 11/10/20 19:23
שלום, נתקלתי במונח עמילן עמיד. תוכל בבקשה להרחיב על כך בבקשה. נאמר שם כי הוא מספק רק 2 קלוריות במקום 4 לכל יחידה. שהוא מתפרק רק מאוחר יותר.
אפשר לצרוך אותו בקלות אם אוכלים פחמימות שבושלו וצוננו. כלומר לעבור לאכול אוכל קר! בעבר שאלתי במדור הזה וקיבלתי תגובה שאורז הוא אורז גם כשהוא קר וכנל כל הקבוצה.
תודה
עמילן עמיד בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תונה 13/10/20 15:34
שלום,
עמילן עמיד הוא מבנה המורכב משרשרת של טבעות גלוקוז, אך במבנה כזה שהוא אינו עובר עיכול ע"י אנימי העיכול במעי הדק ומגיע בשלמותו אל המעי הדק שם הוא עובר תסיסה ע"י חיידקי המעי, בדומה לחלק מהסיבים התזונתיים. קיימים מספר סוגים של עמילן עמיד; כאלה הנמצאים באופן טבעי במזון, כאלה המיוצרים באופן מלאכותי, וכאלה הנוצרים באופן טבעי במזון בין היתר בשל קירור של מזון עמילני שבושל קודם לכן. בשל אי היכולת לפרקו הוא אכן יספק כמות נמוכה יותר של קלוריות (כ 2-2.5 קק"ל ל1 גרם עמילן עמיד), אך בשל אי היכולת למדוד את תכולתו במזון כאשר נוצר באופן טבעי, נהוג להכפיל ב- 4 את סך הפחמימות במנה כדי לחשב את מספר הקלוריות שמקורן מפחמימה, מבלי להתייחס לחישוב שונה עבור העמילן העמיד.
סוגי נוזלים יפה 09/10/20 10:13
האם ההמלצה הידועה על שתיית 8 כוסות ביום מתכוונת לכוסות מים דווקא, או לכוסות נוזלים באופן כללי?
המלצות שתייה בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תונה 13/10/20 15:04
שלום, ההמלצה לצריכת נוזלים מתכוונת לצריכת נוזלים מכל סוג שהוא, לרבות מים.
ארי ארי 09/11/20 11:25
האם הכוונה היא ששתיית כוס משקה חמוציות, כוס בירה שחורה, כוס מי טוניק , כוס תה, ספל קפה (כולם מומתקים בממתיק מלאכותי), מרק, ו-2 כוסות סודה עונה על הצורך לשתות שני ליטר נוזלים?
שאלה מיום 9.11 ארי 19/11/20 17:12
אבקש תשובה לשאלתי מיום 9.11.
ארי
מניין צריכת הנוזלים צריכת נוזלים בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 24/11/20 10:08
שלום ארי,
כל אלו נספרים במניין הנוזלים היומי.

תזונה עתירת שומן ואנרגיה שרית 30/09/20 09:21
היי, אבי,בן 70, בעברו הקרוב והרחוק צינתורים וניתוח מעקפים, לא תמיד מרגיש בשיא הכוח ומאמין שהוא צריך לאכול הרבה שומן רווי/לא רווי כדי לקבל אנרגיה. מה נכון לומר במצב כזה? תודה
תזונה לאחר מחלות לב וכלי דם בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 01/10/20 10:57
שלום שרית,
נכון להיום ההמלצה לאנשים לאחר תחלואת לכ"ד היא להמעיט בצריכת השומן הרווי ומקורות השומן מן החי ולהעדיף שמנים מן הצומח (בלתי רווי). בנוסף להרבות בצריכת ירקות, אגוזים וזרעים, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים, להעדיף דגים, עוף והודו על פני בשר בקר ואיברים פנימיים.
מהי הדרך הכי בריאה להכין ביצים יעל 30/09/20 09:20
שלום,
האם יש הבדל משמעותי מבחינת הבריאות אם ביצים מבושלות במים / מוכנות כחביתה / ביצת עין / אפשרות אחרת?
אם יש הבדל משמעותי - מהי הדרך הכי בריאה?
שאלה נוספת אם אני כבר כאן... אחרי שאני שוטפת קישואים תמיד נשארים כל מיני כתמים חומים קטנים בכל מיני מקומות - האם זה חול או משהו שצריך להוריד או שאפשר לאכול את זה?
תודה
הכנת ביצים בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 01/10/20 10:30
שלום יעל,
במידה ומדובר בביצה טרייה וכזו שאינה מכילה חיידקים מחוללי מחלות (כמו סלמנולה למשל) אז אין חשיבות לדרך ההכנה. מכיוון שהסכנה לנוכחות חיידקים קיימת, יש עדיפות להכין את הביצה צורה כזו שלא ישארו חלקים "נעים". ביצה קשה, חביתה או עין (אז הפוכה), העיקר שתהיה מבושלת/מטוגנת היטב.
בקשר לכתמים על הקישואים ניתן לנסות להסיר ולנקות עם סקוץ'' (נקי, לא זה שנמצא בשימוש לניקוי הכלים). במידה ולא יורד ניתן לנסות לקלף ולראות האם מדובר בנגע בקישוא. במידה ותגלי או תחשדי שמדובר בעובש או בקילקול נקודתי, מומלץ לזרוק את הקישוא כולו ולא להשתמש בו.
מים ומי סודה עודד 29/09/20 10:24
במסגרת ההמלצה הידועה, לצרוך 2 ליטר נוזלים ביום, האם מי סודה, לימונדה, בירה שחורה, ספרייט, מי טוניק, תה, קפה, קקאו (או חלק מהנ"ל) אקוויוולנטים למים?
ולדוגמה, האם ניתן לשתות 2 כוסות סודה במקום 2 כוסות מים במסגרת ההמלצה הנ"ל? עודד
צריכת נוזלים בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 01/10/20 10:12
שלום עודד,
צריכת הנוזלים שציינת שווים לצריכת מים מבחינת ההמלצה לצריכת נוזלים. מבין האפשרויות שהצעת עדיף לבחור את אלו שאינן מכילות סוכר, כמו סודה לדוגמה.
שמחה שמחה 27/10/20 16:23
שלום למומחה,
אפשר בקלות לשתות קפה, קקאו, תה, מי טוניק, בירה שחורה וכדומה מומתקים בממתיק מלאכותי, ללא סוכר (=דיאט). האם זה בסדר?
צריכת ממתיקים מלאכותיים בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 24/11/20 10:14
שלום,
נכון להיום ממתיקים מלאכותיים נחשבים כבטוחים לשימוש בכמויות סבירות. יחד עם זאת ההמלצה לשתות מים ומשקאות שאינם ממותקים.
עודד עודד 27/10/20 16:27
הי בן אל,
האם עדיף לשתות סודה לעומת משקאות טעימים מומתקים בממתיק מלאכותי, כגון קפה, קקאו, תה, ספרייט דיאט, בירה שחורה דיאט, מי טוניק דיאט וכדומה?
מה עדיף? עודד 15/11/20 23:05
בהמשך לפנייתי הקודמת: מה עדיף או בריא יותר בין המשקאות שציינתי? עודד
שתיית סודה עדיפה בן-אל ברקוביץ, מנהל פורום תזונה 24/11/20 10:16
שלום עודד,

סודה עדיפה משום שאינה מכילה סוכר או ממתיקים מלאכותיים.
10   [11-20]...[251-255]