חפש רק בנושא זה






 פורום חדרי כושר 
 פורום תזונה 
 פורום נטורופתיה 
 פורום פיזיולוגיה וספורט 
 פורום פציעות ספורט 
 פורום פסיכולוגיה 

פורום נטורופתיה

ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D, ראש תחום לימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לרפואה משלימה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן. נטורופתית, מתמחה במגוון מקצועות ברפואה טבעית-הוליסטית, מטפלת קלינית, עוסקת בכתיבה, במחקר ובהוראה בתחום הרפואה הטבעית וההתפתחות אישית. דוקטורט באוניברסיטת בר אילן בחקר עולם הרפואה אצל היהודים-הספרדים באגן הים התיכון. בוגרת B.A. במדעי הרוח מאוניברסיטת ת"א ובוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א LL.B, עורכת דין ומגשרת הוליסטית. חברה באגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית ובאיגוד ההרבליסטים של עיל"ם.

לפרטים על לימודי נטורופתיה במכון וינגייט
למאמרים של מירה כהן שטרקמן הקליקו כאן
הגלישה באתר והשימוש בפורומים בכפוף לתקנון האתר

קפה בחלב ד"ר מירה כהן שטרקמן ph.d 15/06/20 17:56
בני שלום

קפה וקקאו הם מזונות טבעיים המכילים אנטיאוקסידנטים ולכן טוב לקבל אותם טהורים. ללא תוספת.
חלב הוא מזון שנחשב אלרגני ואינו מתאים לכל אחד.
הוספת חלב לקפה מעלה את רמת החומציות של הקפה.
לגבי ממתיקים מלאכותיים- זה אומר הוספת רכיב מלאכותי, למזון טבעי: הקפה והקקאו.
לכן ההמלצה היא שלא להמתיק את הקפה
או להוסיף לו סטיביה יבשה (עלים)

בברכה
מירה כהן שטרקמן
חלב באספרסו מומתק בני 18/06/20 11:51
מה הבעיה בהעלאת חומציות הקפה כאשר אני מרגיש מצוין בשתיית אספרסו עם חלב, ולעומת זאת לא נהנה בכלל משתייתו ללא חלב?
שנית, האם ניתן להמתיק באבקת סטיביה (במקום בעלי סטיביה, שמקלקלים את טעם האספרסו)?
ושאלה אחרונה: האם מייפל סירופ טוב כממתיק?
בני
חלב באספרסו מומתק = בקשה בני 04/07/20 10:07
מדוע טרם נענתה שאלתי מ-18.6?
מבקש לקבל תשובה.
בני
ממתיקים וסוכרת סימה 29/07/20 14:12
אריתריתול בממתיק מלאכותי רות 25/06/20 08:12
האם ההמלצה שלא להמתיק קפה תקפה גם לגבי אנשים שמרגישים מצוין בשתיית קפה מומתק בסוכרלוז או בסכרין, ולא נהנים בשום אופן מקפה לא מומתק, או מקפה המומתק בממתיקים טבעיים?
לא מיותר לציין שבאבקת סוכרלוז, 98% ממנה היא אריתריתול, הידוע כממתיק טבעי. רות
שאלתי מ-25.6 רות 18/07/20 06:22
מתי אקבל תשובה לשאלתי מ-25.6? רות